Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 – Διαμαρτυρία ΑΜΕΑ στο υπουργείο Οικονομικών

 

diamrtyria 1 2

diamrtyria 1 1 

 

ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ  ΓΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στις 17 Ιουλίου 2018 η ΕΣ ΑΜΕΑ με τον κ. Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο. όπου είχαν κατατεθεί και συζητηθεί τα σοβαρότερα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών του αναπηρικού κινήματος, ο υπουργός είχε αποδεχθεί το δίκαιο των περισσοτέρων αιτημάτων και είχε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίζονταν στο πλαίσιο γενικότερης ρύθμισης, η οποία θα ανακοινωνόταν τον Σεπτέμβριο, μετά από ειδική μελέτη όλων αυτών των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

 

20181123 113349

 

Τέσσερις μήνες μετά και ακόμη δεν έχει υπάρξει ούτε καν ενημέρωση του υπουργείου σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί προς επίλυση των σοβαρών θεμάτων που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΣ ΑΜΕΑ είχε κάνει μία τελευταία κρούση στον υπουργό, ενημερώνοντας ότι θα προχωρήσει σε διαμαρτυρία εάν συνεχιστεί η «σιγή ασυρμάτου» από πλευράς του υπουργείου, όπως και τελικώς αποφασίστηκε.

Υπενθυμίζονται μερικά από τα αιτήματα:

– Εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια.
– Μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία.
– Απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ.
– Αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ.
– Επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες, για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κ.α.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/460124/diamartyria-amea-sto-ypoyrgeio-oikonomikon-tin-paraskeyi

 

diamrtyria 1 2